POSLOVNE INFORMACIJE
Info Poslovni imenici - Imenik tvrtki, imenik obrtnika, imenik udruga, telefonski imenik, internet imenik, e-mail imenik...
Info Poslovne usluge - Knjigovodstvo i računovodstvo, marketing, analiza tržišta, izrada poslovnih elaborata i studija...
Info Internet usluge - Izrada poslovnih internet stranica, izrada CMS internet stranica, hosting, e-marketing, programi...
Info Informacije i savjeti - Financije, krediti, porezi, pravo, poslovna psihologija, savjeti za nove poduzetnike, vijesti...
Info Trgovina - Internet trgovina (web shop), posredovanje, veleprodaja, maloprodaja, trgovačko pravo, javna nabava...


INTERNET TRGOVINA - Prodaja putem Interneta - Internet dućani

Internet trgovina, web shopovi, posredovanje, veleprodaja, maloprodaja, preprodaja...


Link na pregled ponude i opširnije informacije
Ni šoping više nije što je nekad bio. Osim šoping centara koji su nam olakšali kupovinu jer sada imamo sve na jednom mjestu, još lakši šoping nudi nova tehnologija. Cijeli šoping možete obaviti, a da se i ne pomaknete iz svoje udobne fotelje. Usprkos zavidnoj penetraciji interneta što iznosi više od 40 % i uvođenju široko pojasnih internet veza, iz pozicije kupaca postoji još uvijek suzdržanost prema internet kupovini, što je uzrokovano strahom od zlouporabe podataka o kupcu i kartici, nepoznavanje sigurnosnih protokola i neinformiranošću korisnika o načinu i prednostima internet kupovine.

U e-trgovini sudjeluju tri subjekta: kupac, trgovac i banka. Među tim subjektima je važno i potrebno osigurati sigurnu komunikaciju. Sve je potrebno izvesti preko sigurnih veza (secure connection) te što jednostavnije tako da kupac ne mora ispunjavati deset formulara. Pri ocjeni sigurnosti e-trgovine također treba uzeti u obzir da se krađa podataka treba izvršiti u vrlo kratkom roku pri prijenosu informacija koji je znatno brži od klasičnog poslovanja, ali i da je internetska trgovina priznati i uvriježeni način trgovanja u svijetu. Drugim riječima, rizik je praksa ocijenila prihvatljivim. No sigurnost i dalje ostaje presudni element za svakog potencijalnog kupca putem Interneta. Ako prodavatelj ne ulijeva sigurnost kupcu, ovaj mu neće povjeriti svoje povjerljive podatke.

Zato su razvijeni posebni protokoli (načini komunikacije), poput SSL protokola, koji omogućavaju sigurno slanje raznih podataka putem Interneta bez mogućnosti da ih netko neželjeni pročita. Podaci se prije slanja šifriraju i takvi se šalju poslužitelju. Zbog načina na koji radi taj sustav šifriranja, praktički je nemoguće probiti takvu šifru u kratkom vremenu (za najjednostavniji kôd bilo bi, prema nekim računima, potrebno nekoliko desetaka godina), pa netko ne bi imao koristi od šifriranih podataka čak i ako se njih dokopa. Stoga se slanje brojeva kreditnih kartica i drugih povjerljivih informacija preko Interneta može smatrati vrlo sigurnim ako se koristi protokol SSL.

S druge strane, činjenica da Hrvati koji kupuju online, kupuju u stranim internet trgovinama poput Amazona i e-bay-a, a rijetko ili nikad u domaćim internet trgovinama, nameće pitanje zašto. Na žalost, veći dio internet trgovina još su uvijek samo produženi kanal prodaje većim tvrtkama koje ih koriste kao reklamni katalog, dok većina manjih internet trgovina nema ni ljudskih ni financijskih kapaciteta zadovoljiti sve uvjete kako bi dobile, ali isto tako i za stalno zadržale zadovoljnog web kupca. Kad se netko ohrabri i odluči na kupovinu na internetu tad je jako važno da se on osjeća sigurno prilikom kupovine tj. da mu internet trgovina na svakom koraku ulijeva povjerenje. Nakon toga slijedi dostava kupljene robe ili usluge, gdje je od iznimne važnosti brzina i ažurnost dostave.

Vaša Internet trgovina može biti dostupna 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, 365 dana u godini, i uvjek je spremna za kontakt sa Vašim poslovnim partnerima i kupcima. Također je uvijek dostupna i svim potencijalnim kupcima, koji u svakom trenutku mogu saznati sve ono što im je potrebno za sklapanje nekog poslovnog ugovora ili kupovinu robe.

Novo izvješće o internetskoj kupnji, koje je u ožujku u Bruxellesu predstavila Europska komisija i njena povjerenica za zaštitu potrošača, pokazuje da je on-line kupnja sve popularnija u EU. Unazad dvije godine postotak europskih potrošača koji su kupili barem jedan proizvod preko interneta povećao se sa 27% na 33% posto. Pritom prednjače nordijske zemlje gdje se taj postotak kreće i preko 90 posto, dok je u zemljema poput Velike Britanije, Francuske i Njemačke više od 50% korisnika prošle godine obavilo barem jednu kupnju. Tržišta u ostalim zemljama također brzo rastu. Zaključak je samo jedan; poduzetnici, otvorite svoju internet trgovinu na vrijeme!
 
Link na pregled ponude i opširnije informacije
 
 

Web portal InternetImenik.com - Impresum